2015. január 11., vasárnap

Aloha! Hawaii is készült még tavaly. Ez az elmaradt második bejegyzés

A csoportban a nyári házi feladatot Mónika javasolta az idén. Az öt keleti őselem közül bármelyiket megvarrhattuk.(víz, fa, tűz, föld, fém)   
A választásom nekem a VÍZ-re esett. 
Mi másra hiszen imádom a kék színt,  a horoszkópom is vizes jegy, Halak.  A Hawaii technika mellett döntöttem. 
Az anyagot festettem hozzá. Ezt a technikát Lajos Katitól  egy tanfolyamon sajátítottam el pontosabban.. Megnéztem ez bizony 2012.-ben volt. :) Hú milyen jó hangulatú volt az a nap, visszakerestem a blogban itt elolvashatjátok! Ide kattints!
Az anyagok festése után aztán elkezdődött a mintavadászat és sikerült rátalálnom erre a vitorláshalra emlékeztető mintára. A varrása nem lett volna sok, de közben varrtam a takarómat, amit Gáborék kaptak meg most karácsonyra. Nagyon örültek neki. :) Volt a szokásos évi csoport-tábor Balatoncsicsón, ahol a levelet kezdtem el varrni, amit az előző bejegyzésemben mutattam. És amiről még írni fogok tutira, részt vettem Gillian Travis tanfolyamán, ahol szintén egy számomra nagyon kedves kép született, de erről majd később. :)
Ilyen szaggatottan varrtam , ám annál jobban szerettem. Imrusom által átalakított nagyítónak nagy hasznát vettem ismét. Már van egy ilyesmi színű képem , szintén csoport házi feladat volt. Azt a monochrom feladatra varrtam és szintén halas, és a molámon is van hal. Mondom én vonzódom a halakhoz :)))  
Most ez is nagy kedvencem lett, sokat keresgéltem és nagyon jó mintákat találtam , szerintem lesz ennek folytatása az biztos. Ez a kép teljesen kézzel varrt. Nevetve szoktam mondani, de lehet benne valami, mert nagyon szeretek kézzel ilyeneket varrni.

 "Előző életemben indián asszony voltam.

Mérete 40x40 cm , ami a kikötés volt a feladatban. 

A vetítést a készítése alatt készült fotókból állítottam össze: 






3 megjegyzés:

Luca írta...

Nagyon tetszik. Annyira jól mutat együtt ez a két szín. Én imádok kézzel varrni. Ki kell próbálnom ezt a technikát egyszer.

Ili írta...

Behajtod a minta széleit ??? Nagyon szép lett !

beszand írta...

Mimó tudod, hogy én is imádom! Próbáljad ki nagyon jó varrni.
Köszi, igen Hugi behajtogatom a széleit. Ez az eredeti technika, így tanultam. Lehet géppel cikk-cakkal, de az már nem az eredeti megoldás.

Népszerű bejegyzések

KATTINTS IDE, HÁTHA TUDSZ SEGÍTENI!



Itt szavazhatsz a blogomra!

Powered By Blogger