2012. január 15., vasárnap

Joghurtos kenyér Rőmertopfban, Zsuzsi ötlete alapján

Tegnap olvastam Zsuzsinál, hogy ő cseréptálban süti a kenyeret.
Kis pontosítás vele a sütésről , és kedvet kapva ma én is megsütöttem azt a kenyér-receptet amit már régebben kinéztem itt Gigi konyhájában.
A cserépedényt én nagyon szeretem használni, látszik is milyen viseletes szegényke, de hús sütésre már bevált. Itt volt az ideje a kenyérre is kipróbálni.
Persze egy kis gikszer azért közbejött. Nem kentem ki olajjal az edényt, és bátortalanul vágtam meg a kenyeret nyersen, ezt ugye a kenyérsütőben soha nem kellett. Hibáiból tanul az ember, kell ez ugye a fejlődéshez!
Származási hely: A jó kikapcsolódás titka, a foltvarrás

Származási hely: A jó kikapcsolódás titka, a foltvarrás

Na , de kivarázsoltam a mi finom kenyerünket. És amint látható a sercliből azonnal enni kellett,
hiába a fotós (az,az én) gyorsasága, Imrusom már le is törte a sarkát, és jóízűen megette.Finom lett, a joghurttól puha. Már nagyon várom , hogy kihűljön teljesen.

Származási hely: A jó kikapcsolódás titka, a foltvarrás
Szerintem így fogom sütni ezután , mert a kenyérsütőben a kenyérben marad a lapát amivel dagaszt és azt nagyon nem szoktam szeretni kibányászni a kenyérből.
Köszönöm még egyszer az ötletet Zsuzsinak!

7 megjegyzés:

Katalin írta...

ez de csodás
(és tuti finom is - volt_:))))))

Monika írta...

Nagyon örülök,hogy te is cseréptálban sütöd.Én is régóta és nem is fogom másban.Annyira finom így!!!!!A cseréptálat egyébként MINDEN sütésére használom,még a kalácsot is ebben sütöm.:)

beszand írta...

Nagyon jó lett tényleg. Az egészhez még az a legjobb nézem a Borbás Marcsi műsorát a "Gasztroangyalt" és ott sütött egy kenyeret az Őrségben egy cserépedényben. Még akkor sem esett le, hanem tervbe vettem ha legközelebb arra járunk veszek egy ottani fazekastól ilyen edényt. Olyan lett mintha kemencében sült volna ki , éppen most ettem a diétás sárga színű tepsimből való finom oldalas zsírral!:)) A kalácsot is kipróbálom! Fellelkesedtem, mert így nagyobb mennyiséget (itt 1kg értek persze) is süthetek!

beszand írta...

és itt volt a spaizben a megoldás a cserépedényem!!:))

Luca írta...

Nagyon jól néz ki. Látszik, hogy finom!

N.Zsuzsi írta...

Remek kenyér lett így ránézésre is :) Örülök, hogy kipróbáltad!

Maria írta...

Ugye, milyen jó így a kenyér? Össze sem hasonlítható bármelyik boltival. Olyat már mi sem vettünk lassan egy éve.
Utoljára mikor a cserépben sütöttem, kicsit túlkelt vagy túl lett méretezve /csak szemre állítom már össze/ és szépen belesült a fedelébe is, felvéve a kacsa formáját, elég nehéz volt kiszedni belőle.

Népszerű bejegyzések

KATTINTS IDE, HÁTHA TUDSZ SEGÍTENI!



Itt szavazhatsz a blogomra!

Powered By Blogger