2008. november 9., vasárnap

Tatabánya közösvarrás

Pénteken este színházban voltunk , ahol a barátnőmékkel nagyon jó kis estét töltöttünk el.
A Hyppolit, a lakáj előadást néztük meg. Nagyon ajánlom mindenkinek ezt az előadást, fergeteges alakítást nyújtott mindenki. Szalma Tamásra szinte ráírták Hyppolit szerepét. Szombaton reggel azonban könnyen ébredtem, mert Tatabányára utaztunk négyen a csoportból a közösvarrásra.Nagyon vártam mert már tudtam előre, hogy sok ismerőssel fogok újra találkozni. (tavaly voltam itt először és tudtam sok ismerőssel fogok találkozni.)
9 órára már oda értünk, és bizony már kígyózó sor fogadott bennünket. Szépen haladt előre a sor, a regisztráció után , ahol leadtam a blokkomat leültünk az asztalunkhoz. Judittal, Mártával és Veronikával nagy örömmel találkoztunk újra. Bár kevés igeig tudtunk csak sajnos dumcsizni.
Ilyen blokkot varrtam, őszi hangulatban:


Ennek csak annyi az érdekessége, hogy a saját ámbrafánk levelét fénymásoltam le és utána applikáltam fel.
Majd elindultunk megnézni a kiállítást.

Nagyon tetszett az egy témára elkészített gyerek falvédők. Itt újra bebizonyosodott a számomra, nem lehet egyformát gyártani, a szín, az anyag sokban befolyásolja az elkészült képet.
A boutis technikával ismertettek meg minket. Jó ötlet volt a kiállításon egy részt szánni ennek a bemutatására is. A magyarázat nagyon jó volt, gyorsan elsajátítható, de annál aprólékosabb munkát és kitartást igényel. Ott amit elkezdtem, itthon folytattam , azonban még nem fejeztem be. Később mutatom a végeredményt.
Fórumos lányokkal is találkoztam, nagyon jó érzés volt ez megint. Juhizzsal, Ezkrisztivel, Méhikével nagy, széles mosollyal üdvözöltük egymást.Most is új arcok is kerültek a nevek mellé: Bubsza, Martam,Gabicza, Nana, Kékbálna.Egy pillanat alatt hatalmas zsibvásárt rendeztünk a büféasztal körül.
Természetesen mindenki vásárolhatott is. Ennek azt hiszem mi nagyon örülünk a legjobban, akiknél nincs lehetőség vásárolni foltos kellékeket a lakhelyükön.
Hát Veszprémben sajnos nincs. :-) Nekem is sikerült beszereznem egy pár apróságot, és vettem csillag alakú gombokat is. Amíg el nem felejtem meg van az első gyűszűm is. Mivel ajándékba illik kapni, így egymásnak vettük meg Ágival.(Ő nekem, én pedig neki vettem.)
Hazaérve lányom rögtön sziporkázott, hogy "csak két csillagot gyűjtöttél?" Értetlenül néztem rá. Tovább faggatott " és kiabáltad segítség foltvarró vagyok, ments ki engem!" akkor esett le a tantusz. Mondtam is neki, "akkor csak édesapa és én eszünk?"
Nem kellett kimenteni hiszen nagyon jól éreztem magam.
Nagy öröm ért amikor kicsinyítettem le a képeket, mert felfedeztem a tavaly varrt blokkomat a képen. Ezt ott nem vettem észre.Itthon viszont annál jobban örültem.Itt található.
Hát ilyen jó volt az én hétvégém!

5 megjegyzés:

Mehike írta...

Én is nagyon örültem, hogy újra találkoztunk. Jó volt együtt lenni. mégegyszer nagyon köszönöm a korcsolyát. Büszkén dicsekszem ám vele:-)

beszand írta...

Szívesen, nem is gondoltam, hogy ennyire örülsz majd neki.

Monika írta...

Micsoda szépség és remek ötlet így készíteni őszi leveles rátétet!
Várjál: most egy kicsit elakadtam: addig rendben van,hogy a falevelet lefénymásoltad,DE :papírra? és utána vágtad ki színes anyagból?

beszand írta...

Igen, de az anyagra rávasaltam a kétoldalas ragasztót, és annak a papírjára rajzoltam fel a levelet. Ezt ráragasztottam és körbevarrtam színátmenetes cárnával.

Marika írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

Népszerű bejegyzések

KATTINTS IDE, HÁTHA TUDSZ SEGÍTENI!



Itt szavazhatsz a blogomra!

Powered By Blogger