Mint minden évben eljött a befőzés időszaka. Az eper nálunk nagyon kedvelt a családban, így nem hiányozhat télen sem.
Idén több cikket olvastam már bodzás eperlekvárról, de a lökést a facebook-on kaptam. Nálunk is készült ebből a finomságból. Nekem az idei eperrel az a tapasztalatom, hogy nem olyan vizes, öröm volt vele dolgozni és az íze, színe mennyei lett!
Eperecet! Ami tényleg finomabb mint a balzsamecet!
Így ázott a bodzavirágból ki a finom virágíz.
Az eper lekvár ill. inkább dzsem és két üveg szörp is lett. Itt már kivettem a dunsztból és a kamra polcain várják, hogy a télbe ismét visszahozzák a napsütést.a finom ízükkel..
Kipróbáltam a natúr joghurtommal, óriási siker!
Természetesen palacsinta is készült belőle:
és ma vasárnap az ebéd utáni kényeztetéshez egy kis epres mascarpone krémet ettünk.
3 megjegyzés:
Csorog a nyálam.... Az egyik szebb, mint a másik. És ez a felöltöztetés csoda szép!
Nagyon ügyes vagy, irigyellek! Spejzod van? Nekem ez a gondom, hogy a kamraszekrényben minden tönkremegy.
Tényleg idén nagyon jó az eper, finom édes! Van kamrám igen, így tudok télre spájzolni. A régi házban nem volt, amikor építkeztünk ez tuti volt, hogy benne lesz a tervben. :))))
Megjegyzés küldése