2014. június 8., vasárnap

Epres összefoglaló

Mint minden évben eljött a befőzés időszaka. Az eper nálunk nagyon kedvelt a családban, így nem hiányozhat télen sem.
 
Idén több cikket olvastam már bodzás eperlekvárról, de a lökést a facebook-on kaptam. Nálunk is készült ebből a finomságból. Nekem az idei eperrel az a tapasztalatom, hogy nem olyan vizes, öröm volt vele dolgozni és az íze, színe mennyei lett!
Több minden készült belőle a héten, akkor mutatom:

 Eperecet! Ami tényleg finomabb mint a balzsamecet!
 

Így ázott a bodzavirágból ki a finom virágíz.

Az eper lekvár ill. inkább dzsem és két üveg szörp is lett. Itt már kivettem a dunsztból és a kamra polcain várják, hogy a télbe ismét visszahozzák a napsütést.a finom ízükkel..
Kipróbáltam a natúr joghurtommal, óriási siker!
 

  Természetesen palacsinta is készült belőle:

 és ma vasárnap az ebéd utáni kényeztetéshez egy kis epres mascarpone krémet ettünk.

3 megjegyzés:

Luca írta...

Csorog a nyálam.... Az egyik szebb, mint a másik. És ez a felöltöztetés csoda szép!

lomaquilt írta...

Nagyon ügyes vagy, irigyellek! Spejzod van? Nekem ez a gondom, hogy a kamraszekrényben minden tönkremegy.

beszand írta...

Tényleg idén nagyon jó az eper, finom édes! Van kamrám igen, így tudok télre spájzolni. A régi házban nem volt, amikor építkeztünk ez tuti volt, hogy benne lesz a tervben. :))))

Népszerű bejegyzések

KATTINTS IDE, HÁTHA TUDSZ SEGÍTENI!

Itt szavazhatsz a blogomra!