Ma félnapos szabin voltam, mert ismét megérkezett a friss cseresznye.
Megint tettem el kompótnak 10 üveggel
és , hogy ne legyek olyan hamar készen vettem még egy kis meggyet és a szokásos 1:1arányú cseresznye,meggy lekvárt is megfőztem. Ilyen gyönyörű a színe!
Ma viszont egy kis újítással , mert sikerült vennem Kaldeneker pektint. És most itt a reklám helye a képen látható, milyen klassz lett és nem kellett agyonfőzni. Direkt oda tettem mögé a megmaradt szirupos üveget, hogy lássátok nem egy manipulált fotó.
Lányok vegyétek, főzzétek szuper lesz a dzsem, és nincs benne semmi tartósítószer!
Már tegnap főztem egy kis érdekességet, mert állítólag én nem szeretem a
kaprot. Eddig így éreztem, de vasárnap a káposztához főztem magunknak
egy nagyon jól sikerült kaporlevest. Ilyenkor amikor zsenge még a kapor lesz minden évben az biztos. Ja, és elkészítettem a Tihanyban oly finom korianderes sárgarépasalátát is. Nagy siker lett ez is! Köszönöm Anita a receptet!
ebből az látszik, hogy a hétvégén a konyha rabja voltam.
De nem! Varrogattam tovább a tihanyi blokkjaimat:
1 megjegyzés:
Kiváncsian várom a blogjaidat. A lekvárod meg gyönyörű. Biztosan nagyon finom is.
Megjegyzés küldése