2014. január 12., vasárnap

Egy mozgalmas hét

A január általában lagymatag hónap. nekünk azonban igen mozgalmas, idén meg pláne!
A héten kétszer is voltam színházban, Háromféle bérletünk, van éppen egy hétre esett most két előadás. Megnéztük az Oscar-t, amin rengeteget nevettünk. Csudajó kis darab, Józsa Imre és Csarnóy Zsuzsanna  gondoskodott, hogy a hasunkat fogjuk annyit nevessünk . Aztán szombaton   A Kései találkozás-t láttuk Huszti Péterrel és Piros Ildikóval. Mindig szerettem őket, de ebben a darabban most elvarázsoltak. Elhittem amit játszottak és könnyeztem, mert olyan hihető volt az egész. Fantasztikus este volt, a nézőtéren egy pisszenés sem volt, mindenki itta a szavaikat! Csak legekben tudok mesélni róla!!!
De nagyon előre ugrottam a héten, volt a csoportnak egy szülinaposa ismét:Irén. rendhagyó módon ő a lakására invitált bennünket, mind a 25 főt, mert ő is vendégül akarta látni a csapatot a finomságaival. Nagyon sok sütirecept tőle ered a csoportban.(Vödörvölgyi kifli, a finom pogi recept)  Bizony  tátva maradt a szánk, már attól is, hogy mennyi  süteményt sütött és energia van  Irénben.Volt házi rétes:spenótos, káposztás, túros kétféle, almás és mákos, no és meggyes. Már felsorolni is sok, de készített nekünk a híres kiflijéből, pogácsájából is. No és a bólé! Már a terítés is nagyon szép volt! Amikor odaértünk Gabival a Foltvirágok, azaz a csoporttagjai  már ott voltak, nevetgélés, jókedv hallatszott le az emeletről! 
Azt elfelejtettem elmesélni, hogy mi hármasban készítettük el a textil rózsákat amiket Irén kért.
 Még karácsony előtt egy nagyon jó kis csajos délután keretében ügyeskedtük össze  Kati, Évi és én. 
Én a mai napig szeretettel emlékezek meg kis kínai selyemvirág készítőkről, és meghajlok munkájuk előtt. 

A mi ajándékunk, amit Katival és Évivel együtt készítettünk.
Ezekkel a virágokkal   köszöntötte a csoport Irént. 
Aki meghatódott nagyon, mert ő azt hitte, hogy csak 50 darab lesz
 hiszen  mindenkitől kettő darabot kért. Aztán a karácsonyi bulinkon riadóláncban adtuk tovább egymásnak, hogy mindenki készítsen még egyet, ne kelljen már neki kiegészíteni, ahogy ő mondta nekünk. A csoport minden tagja azonnal kapta az ollót, és gyártotta a rózsát neki.  Katink egy gyönyörű kosárba rendezgette:

  
Irén az átadáskor!  Szorosan magához ölelte , nagyon örült neki, megható pillanatok voltak!. 
Azért az nem semmi, amikor 25-en énekeljük a Boldog születésnapot! Olyan erő van benne, és nagyon jó kis csapat a mienk!



Aztán a héten sütöttem is kiflit, kenyeret, no és hamburger zsemlét! Igen jó lett, ajánlom a receptet, ami megint csak Limaránál található itt! Katt ide a receptért!  Az arányok , a sütés idő minden stimmelt így ahogy írta nekem is. 
Keléskor, már szezámmaggal. A sütőben növekedve, gyönyörűen dagadozva. :))

Itt már hűl a rácson,  közben készültek a húspogácsák is.
 
Tadáámmm, itt már készen! 




Aztán ennyi finomság után mozogni is kell! Papodi kilátóhoz mentünk el vasárnap Imrussal. Hát azt nem mondom, hogy nem voltak olyan pillanatok a kilátó előtti meredek kaptatón, amikor nem gondoltam arra, hogy itt bizony én leülök, nem megyek egy toppást se, de legyőztük! Ott voltunk fent! Csodálatos panoráma fogadott bennünket a gyönyörű időben!
 




Ilyen lefelé nézve!



Mi!

5 megjegyzés:

Marika írta...

Szép és mozgalmas heted volt .Sok ilyent kívánok de azért pihizzél is néha :)

Luca írta...

Andi, ez egy hónapra is sok. Tényleg mozgalmas heted volt. Örülök, hogy annyira jó volt a Kései találkozás. Én még Tolnayval és Mensárossal láttam. De Husztit is mindig szerettem.
Ebben a kilátó látogatásban meg az volt az igazán szuper, hogy ketten voltatok.

BORI írta...

Mindig szívesen olvasom blogodat, csupa derű és vidámság! Jó dolog összetartó foltvarró csoporttal programozni. Sütni-főzni látom Te is szeretsz és finomakat is készítesz. Na és a kirándulás! Ez az, amit irigylek, mert az elinduláshoz nagy lelkierő kell!!! További szép és mozgalmas heteket kívánok szeretettel! :)

lomaquilt írta...

Jó érzés lehet egy ilyen csoportban dolgozni. Mi a titka? Mi nemrégen pont arról beszélgettünk, hogy lehetne a csoportéletet feltúrbozni és egyáltalán jóvá tenni. Gratulálok!

Ábrahámné Éva írta...

Kedves Andi nagyon tartalmas heted volt!Szuper vidám ,szorgalmas csoport !
Legyen ilyen tartalmas éved !

Népszerű bejegyzések

KATTINTS IDE, HÁTHA TUDSZ SEGÍTENI!



Itt szavazhatsz a blogomra!

Powered By Blogger