Megsütöttem a régi jól bevált joghurtos kenyeremet.
Igaz egy keveset változtattam, mert tettem bele tönkölylisztet és köleslisztet is.. persze a régi arányok betartásával.
Aztán volt még egy változtatás, hogy nem cserépben sütöttem, hanem a fémedényben, azaz "vájlingban" . ))))
Az állaga jó lett, de nem repedt meg ahogy szokott, meg olyan kis sima lett a teteje is.
Na megkérdeztem a hozzáértő kenyérsütőket a FB-on. Hamar meg is kaptam a választ Limarától, hogy kicsit túl kelt. A kelesztésnél kell odafigyelnem és, ha kell újra gyúrnom. Kinyomkodni belőle a levegőt.
Már a sütőbe helyezés előtt rá fogok jönni ezután, mert ezért esik befelé a vágás a kenyéren.
Ma megint tanultam, mert a veknit is máshogy készítettem el. Így, itt megtaláljátok!
Ilyen készen:
1 megjegyzés:
Így is nagyon finomnak néz ki. Az ember mindig tanul valamit.
Megjegyzés küldése