Vasárnap ebédre a csoportunk híres Vödörvölgyi kiflijét sütöttem. Irénkéék családi receptjét süti az egész csoport.
Vödörvölgyi kifli recept:
Hozzávalók:
25dkg margarin, 1 evőkanál só, 1dl tej, 5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 70dkg liszt, 2 db tojás, 1dl kefir , 1 dl olaj, 1 db tojássárgája a kenéshez és sajt a tetejére.
A margarint jó habosra keverjük az 1 evőkanálsóval. és félretesszük.
Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba mérjük és összeállítjuk a tésztát az élesztővel, kefirrel, tojással, olajjal. Só nem kell bele. Rugalmas pogácsatésztát kapunk. Ha szükséges a kefirből többet teszünk bele, vagy tejföllel pótoljuk. ( Beleraktam egy egész pohár kefirt, és én tettem még bele egy evőkanál tejfölt is)
A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és tányér nagyságú kerek lappá nyújtjuk. 4 lapra rákenjük a kikevert margarint, és ezeket a másik négy lappal leborítjuk.
A tányér formájú lapokat elnegyedeljük, majd minden negyedet 3 cikkre osztunk.A cikkeket szorosan feltekerjük, tojássárgával megkenjük a tetejére sajtot teszünk.
A tepsibe ritkásan rakjuk, 1 órát pihentetjük, majd előmelegített sütőben 200 Celsius fokon zsemleszínűre sütjük.
Jó étvágyat!
Aztán ma varrtam is egy kicsit Egy farmer tolltartót, amir belül egy kis piros pöttyös béléssel dobtam fel.
és elkezdtem a közelgő ünnepre is varrni egy kis meglepetést. Egy kis részlet belőle:
4 megjegyzés:
Meg kell sütnöm. Köszi Andi <3
Szívesen, meg is töltheted darált sonkával, kolbásszal vagy ahogy Katink szokta mondani, ami van a hűtőben azzal. :))) Jó étvágyat!
Kedves Andi!
Elvittem a kifli receptjét, kipróbálom!
Köszönöm: Betti
Kösz a receptet. Nagyon jól hangzik, csak az a baja, hogy hizlal!
Megjegyzés küldése