2010. október 17., vasárnap

Rizsliszt, sütőtök, nokedli,ebéd

Évek óta próbálok egészségesebben táplálkozni.
És most hurrá itt van a sütőtök szezon!




A család nem mindent fogad elsőre ujjongva. Minden óvatosan vezetek be, hiszen ha elutasítják az mindenkinek rossz. A rizslisztet évek óta használom a finomliszt helyett.


Először mindig kétfelé főzök, tehát ha levest például akkor egyszer a hagyományos módon , egyszer magamnak az új félét. Azután már csak a kostólásukra várok. Ez nálunk nem történik meg az első alkalommal. (Bocsánat a férjem példamutatóan mindig megkostólja.) Hát a hatás nem mindig jön be elsőre. Ti hogyan csináljátok, hogyan újítatok be a konyhában?


Szóval visszatérve a rizslisztre, (mert ebből én piskótát is szoktam sütni) mivel a mai menű sütőtök krémleves, ebbe oké azt teszek, de nokedlit kértek a csirkepaprikáshoz. Gondoltam egyet és rákerestem a neten és találtam. Itt Margit2 honlapján.


Szóval megcsináltam és ugyan ma mégcsak a szemlélődés volt a család részéről, de én már a spenótos változatán törtem a fejem.


Viszont nagyon finom lett szerintem, ajánlom mindenkinek! Szerintem én a jövő héten egyik este kipróbálom azt is, a sütőtök mellett a spenót ugyanis a másik nagy kedvencem.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Éhes vagyok! :DDDD

Ida13 írta...

Nálunk a férjem beszél mindig, hogy étkezzünk egészségesebben....
aztán mindig csak a rántott sertés az, ami elfogy, meg a pörkölt TÉSZTÁVAL, nem főzelékkel...Padlizsán, brokkoli, cukkini...tuti receptek nálunk kóstolásig jut, aztán én eszem meg, amit bírok, a többi kuka. Pedig igyekszem őket jól elkészíteni. Szerintem nem is olyan rosszak. Ez van.

beszand írta...

Judit írj a mélemre! Köszi, finom lett.

beszand írta...

Ida nálunk vannak azért próbálkozások , de a húsfalóbrigádnál azért nehéz az áttörés itt is.

Népszerű bejegyzések

KATTINTS IDE, HÁTHA TUDSZ SEGÍTENI!



Itt szavazhatsz a blogomra!

Powered By Blogger