2015. május 21., csütörtök

Péntek Tihanyban

Pénteken a szokott izgalommal indultunk útnak Tihanyba a foltvarrós hétvégére, a Tűzikékhez. 2 óra után elkezdtünk gyülekezni. Örömmel üdvözöltük egymást. Hoztuk a belépő blokkokat, amit már megmutattam itt a blogban.  Csomagjaink nagyobb részét természetesen a varráshoz szükséges dolgok tették ki. Egyszer, ha benézne a kocsiba egy idegen nem tudom mit szólna amikor így kiköltözök a varrós szobámból. :) 
A délutáni program egy nagyon jó kis idegenvezetés volt Pétertől, aki lelkesen magyarázott nekünk Tihanyról.  Sokszor jártam már itt, de még mindig kaptam új információt. Sőt választ kaptam a keresztre ami a kéményeken van. Tavaly  lefényképeztem őket , mert annyira érdekesnek találtuk Imrével egy kirándulásunk alkalmával. ( itt újra megnézheted) 
A kálvária megszépülésének története és annak előzőleg a lerombolás története nekem nagyon megdöbbentő volt. 
Kiabáltunk a tihanyi visszhangnak és az időnek illetve talán hogy nem volt tömeg nyüzsgés körülöttünk hallhattuk is. Még mielőtt nevetnétek nem volt velünk szemben egy másik turistacsoport, 
aki visszakiabált nekünk. 
video

Este varrogattunk a Tűzikés lányok kis ékszerét készítettük mi is el, zsákbamacskaként húztuk én egy sárgát kaptam, még a legendás festett selyemmolinóból varrhattuk. Ilyenre varrtam meg, még nyakba nem tehető, de kitűzőként már viselhető. 

5 megjegyzés:

Annamari írta...

Andi, köszi a képeket, nagyon sajnálom, hogy nem tudtam elmenni...
Ezeket az "ugráló" képeket meg lehetne nézni máshol? Mire felfedezek rajtuk valamit/valakit, már tovább is ugrott...
Pusz, de sok!

Luca írta...

Nagyon jó lehetett.

beszand írta...

Annamari, neked feltöltöttem most újra csak a képeket. Sajnálom, hogy nem voltál ott. Nagyon jó volt, mint mindig. :)

Ábrahámné Éva írta...

Kedves Andi! Nagyon szépen köszönöm a beszámolót.Szuper tábor volt ,rengeteg mindent készítettetek .Sajnos nem tudtam elmenni .Csoportunknak a varrós napja volt .

lomaquilt írta...

Kösz Andi a sok képet. Sajnos az én képeim nem nagyon sikerültek. Jó volt Veletek!

Népszerű bejegyzések

KATTINTS IDE, HÁTHA TUDSZ SEGÍTENI!

Itt szavazhatsz a blogomra!