2009. február 28., szombat

Február utolsó hete

Hosszas szervezést követően szerdán szólt Péter, hogy most szombatra kapott helyet a kultúrban a mi kis hagyományörző délelőtti kézműves foglalkozásunkra, amit a piros-fehér-zöld színek határoztak meg . Mézeskalácsot díszítettek, csuhét fontak, gipszből öntött formákat festettek és velem varrtak a gyerekek.
Meglepődtem amikor megkértek, mert szűkebb lakhelyemen kevesen tudják mivel is foglalkozom esténként. Vagy lehet, hogy mégsem?
Szóval kicsit csodálkoztam ,mert amikor sokan meghallják, hogy varrok elkezdenek sopánkodni a "Na, nekem erre nem lenne türelmem!" , vagy a " és , mikor csinálod, hogy van erre időd?". Ha a felnőttek ilyen passzívak mit is fogok csinálni a gyerekekkel, hiszen a tűbefűzése is okozhat a még pici kezeknek problémát, és még nem varrtunk. Hát a gyerekek most is bebizonyították milyen nyitottak és türelmesebbek, mint mi felnőttek. Nagyon kellemes volt velük együtt lenni, nem adták fel küzdöttek a tűvel. Persze a befűzés és a csomó tényleg nem ment könnyedén, de a sok nevetés, kacagás közben megoldottuk ezt is.
Mivel rövid volt az idő az előkészületekre így filcből varrtunk, ezt szabtam ki és varrták össze.

Származási hely: Filmek

Nagyon jó hangulatú délelőtt volt, igazán jól éreztem magam.
Nagyon jól végződött a hetem, viszont a hét már kicsit rosszabbul kezdődött.
Végig vonult nálunk is az influenza. Most péntekre éppen végső befutóként a férjem dőlt ki. Őt jobban megviseli , mint a gyerekeimet. Juli csütörtökön már szóbelizni is el tudott menni. Tőle telhetően mindent megtett, most már csak az eredményre várunk. Nagy kő esett le a szívéről, most, hogy túl van rajta. ( és az enyémről is)
A héten ,azért ért nagy öröm is, hiszen Borcsa elküldte nekem azt az anyagot amit, a LUXUS turkálós lányok levittek Dunaújvárosba, és ő elküldte nekem postán. Persze, hogy csempészett bele nekem egy kis apróságot. Kaptam egy kis kacsát , ami az egyik virágomon csücsül , és egy kitüzőt is.
Szerdán a csoportba sem tudtam elmenni, pedig egy jó kis neszeszert varrtunk. Telefonon kaptam Ágitól instrukciót, jó volt dumcsizni is, mert igen a béka alatt voltam éppen. Viszont már kiszabva várja a neszi, hogy holnap megvarrjam.
Ma szombaton még elugrottunk Apuékhoz is, bepótolni a köszöntését. Sikerült örömet szerezni neki,mert egy régen vágyott könyvet kapott tőlünk.
Most kukkantottam be milyen jó képeket csináltak a lányok a babás topik találkáról. Jó lett volna ott lenni, de most sajna nem tudtam elmenni. Még így is jó volt látni a vidám arcokat és a csemetéket akik nagyot nőttek megint.

3 megjegyzés:

Marika írta...

Nagyon szép és mozgalmas napod volt .

ezkriszti írta...

Jó lett volna ha tudsz jönni, de majd legközelebb bepótoljuk a csevegést.

Orsi írta...

Andi!
Jó volt végignézni a képeket :)))
Nem is gondoltam,hogy ennyi gyerkőcöt érdekel nálunk a kézművesség:)

Népszerű bejegyzések

KATTINTS IDE, HÁTHA TUDSZ SEGÍTENI!



Itt szavazhatsz a blogomra!

Powered By Blogger