2008. december 8., hétfő

Szomorúságom

Ma tulajdonképpen nagyon boldognak kellene lennem. Ma van a pici lánykám 14. születésnapja. Nagyon várta már ezt a napot olyan vízválasztónak gondolja most ezt a számot. Végül is az, mert a továbbtanulás miatt nagy teher van rajta amihez meglepően komolyan áll hozzá.
A szomorúság ami elönti a szívemet az , hogy a mi legkedvesebb szomszédbácsink , a mi János bácsink ma reggelre meghalt. Ráadásul a megdöbbentő hírt Julim telefonálta meg, tényleg ma vízválasztó lett a nap. Nekünk ugyanis, és a gyerekek életében főleg ilyen közel álló személy, akivel nap mint nap találkoznak még nem halt meg. Nem merem és nem tudom lánykámat felhívni, mert nem tudom még kezelni én sem a dolgot. Délutánra halasztom, addigra megpróbálom összeszedni magam.
Annyi kedves emlék tolult fel bennem vele és pl. Julimmal kapcsolatban. Imádta a gyerekeimet, nagyon jó lelkű kedves örökké mosolygós volt.
Amikor Juli megszületett még csak nekik volt a lakáson telefon. Imrém nekik telefonált, hogy világra jött a mi Júlia Máriánk. Futva vitte Anyukámnak a hírt és együtt törölgették a könnyüket örömükben. És annyi szép emlék még , a kert végében, ahogy nyáron eszmecserét folytattunk és mesélt a fogságról, Recskről és sok, sok bölcsesség ami belőle áradt. Rengeteget tanultam tőle az az élet elfogadásáról ,a pozitív dolgokról , és még annyi mindent szerettem volna. Nekem most folyamatosan folyik a könnyem, mert annyira bizakodott a gyógyulásban. Szurkoltam nagyon neki, és én is hittem benne , mert 2 hete amikor náluk voltam mosolyogva váltunk el.
Így marad meg az emléke mindig bennem.
Nyugodj békében János bácsi!

12 megjegyzés:

Szera írta...

Őszinte részvétem...

Monika írta...

Nagyon sajnálom!
gyászold el,idézzétek fel az emlékeket és sírjatok......

Julcsi írta...

Nyugodjék békében!
Julit pedig a Jóisten éltesse! Valaki már föntről is vigyáz Rá!

Ibcsy írta...

Sok boldog szülinapot a lányodnak, és őszinte részvétem a bácsi miatt.

beszand írta...

Köszönöm amit írtatok. Próbáltam délutánra összeszedni magam, hiszen Julcsimnak ez a nagy nap!
János bácsi lesz az akit hiszem, hogy a gyerekeim is mélyen mgőrizik a szívükben.Nagyon szerettük!

Elizanikó írta...

Részvétem.

Nem is tudok mit írni.... szomorú esemény.

Az különösen szomorú, hogy a nagylány szülinapját pecsételte meg.

Isten éltesse egészségben Julit.

bruercsi írta...

Jaj! Jaj! Nem is tudom mit mondhatnék, mélyen együtt érzek Veletek! Julit Isten éltesse sokáig!

Abile írta...

Az ember addig "él" amíg van aki emlékszik rá. Én hiszek ebben. Adjon Nektek is erőt ez a gondolat és emlékezzetek rá sokszor!!

Monika írta...

De lökött vagyok!!!!Isten éltesse a lánykádat!!Csak így nehéz ünnepelni,de sokszor volt úgy az életemben,hogy egy kedves ember temetésén voltam és közben kaptam a hírt,hogy megszületett egyszer a keresztlányom babája,egyszer meg az unokám.

Ahama írta...

Isten éltesse a nagylányt.

Nagyon szomorú, hogy a szomszéd bácsi halála beárnyékolja ezt a napot, de talán a szép emlékek felidézésével és arra gondolva, hogy milyen szerencsések voltatok, hogy ilyen jó szomszédotok volt nagyon sokáig, könnyebb lesz feldolgozntok a veszteséget.

Orsi írta...

Andi!
Julcsinak nagyon sok boldogságot kívánok,persze Nektek is!
A bácsi miatt fogadd őszinte sajnálatomat....

beszand írta...

Nagyon, nagyon köszönöm a kedves szavakat.
Julimnak átadtam a sok jó kívánságot.

Népszerű bejegyzések

KATTINTS IDE, HÁTHA TUDSZ SEGÍTENI!



Itt szavazhatsz a blogomra!

Powered By Blogger