2008. június 8., vasárnap

Kiállításon voltam Márkón

Szombaton délután Márkón nyílt meg igaz csak egy napra két lelkes kis társaság kiállítása. A márkói Márkófolt és a városlődi Aranygyűszű Foltvarró Csoport kiállítása.


A megnyitó nagyon jó hangulatú volt.


Kedves ismerősök, barátok akik eljöttek boldogan üdvözölték egymást.
A megnyitón a képen középen a jövő foltvarróját is láthatjátok. Gabi a csoport vezetője elmondta nagyon kreatív, ügyes kislány ő, aki táskákat varr most már. A macikat még a csoportba lépése előtt varrogatta a pici lány. Méltán büszkék rá a szülei és a csoport tagjai is.

Migrayné Gabi is befejezte Maryjét, amit a tihanyi hétvégén tanult.

Egy Móra Ferenc idézetet is kiírtak, ami azt hiszem igen szép gondolatokat ébreszt mindannyiunkban, engem nagyon megfogott.

"...aki szeretettel ölt tűjével öltést öltés után szeretete kinccsé válik, tűje arannyá" (Móra Ferenc)

A kiállításon nagyon sok féle munkát láttam. A papírravarrástól a szalaghímzésig.
Emőd beszédben is volt egy mondat, ami kis derültséget okozott, de ma tényleg kezd ez a kézműves technika sokunk hobbijává válni, és a csoportban varrásnak közösség építő ereje van. Megpróbálom pontosan idézni:
"...régen az asszonyok a falvakban tollat jártak fosztani, ma foltot varrnak."
A kiállítás képeit feltöltöttem a képtáramba, itt megtalálhatjátok:
http://picasaweb.google.com/beszand1966/MRkFoltSAVRoslDiAranygySzFoltvarrCsoportKiLlTSa20080607

1 megjegyzés:

Naomi írta...

Szió Andika!

Nagyon örülök, hogy írtál, a takaró projekttel kapcsolatban! Köszönöm minden tanácsodat! Köszönöm minden észrevételed! Valóban a tűzés lesz a legvégső megpróbáltatás, komolyan tartok tőle...de azért bízom magamban!!! :D

Bocsi, hogy az én "cumómról" írtam a Te megjegyzés rovatodban...!!! :D

A kiállítás fantasztikus lehetett a képeid ékesen bizonyítják! Biztosan jól érezted magad! Annyira sajnálom, hogy Kaposvár közelében csak nagyon ritkán, vagy egyáltalán nincsen ilyes fajta patchwork összejövetel, vagy kiállítás.
Mégegyszer köszönöm a segítséged, és ha a tűzéshez érek biztosan megkereslek, és kérem majd a tanácsod, persze csak ha szabad... :D

Népszerű bejegyzések

KATTINTS IDE, HÁTHA TUDSZ SEGÍTENI!

Itt szavazhatsz a blogomra!