2008. április 11., péntek

Luca képe, nem a széke (Convergence)



Ezeket az anyagokatt már régebb óta rejtegetem. Valahogy nem vágtam bele soha, mert nem találtam hozzá kedvemre való mintát.
A convergence-t a neten már régóta nézegetem. Főleg Ricky Tims galériáját. http://www.rickytims.com/convergence_gallery.htm
Nagy szerencsémre a csoportunk több tagja már megvarrta, és könnyen jutottam magyarázathoz. Klári még egy gyakorló darabot is elhozott, ezért a vizuális magyarázat közelebb hozott a megoldáshoz. Icához is bármikor átszaladhattam tanácsért.
Bele is kezdtem, aztán mindig valamiért félretettem. No nem azért, mert nem tetszett csak a "tavaszra kész lesz" magyarázatot hangoztatva mindig mást és mást varrtam. Közben azért mindig varrogattam rajta. A mérete 90x90cm lett, és az étkezőben díszíti a falat. Varrás közben egyedül a kockás anyaggal gyűlt meg a bajom. Kicsit elnyúlt volt és nem tudtam csíkra szabni. A tűzése kézi, ezt a hullám mintát most varrtam először. Nem utoljára, mert nagyon stabil lett tőle a kép, és nagyon bejön nekem.




Egyébként szerintem gyorsan megvarrható minta ez. Főleg, ha folyamatosan öltöget az ember lánya. Most pedig bele kell kicsit húznom az előkészületekbe, mert jövő hétvégén Tihanyba készülök egy három napos szupermaraton közösvarrásba.

13 megjegyzés:

Kata írta...

Szép lett a kép! NAgyon ügyes!A tihanyi varrás biztosan nagyon szuper lesz! Érezd magad nagyon jól, aztán mesélj nekünk itthon maradottaknak! :o)))

Ibcsy írta...

Nagyon szuper lett a kép.Tetszenek a színei. Imádom a kéket. Nem semmi lehetett időben kézzel tűzni. Megérte rakosgatni az anyagokat és várni! Gratulálok, és megint csak irigykedek:-(

beszand írta...

Kata! Nagyon köszönöm, aranyos vagy!A hétvégére tényleg már nagyon készülök, hiszen mindent elő kell készíteni. Majd mesélek erről is.

beszand írta...

Ibcsykém! Köszönöm Neked is!Az ibolya mellett, az árvácska még a kedvencem. Végül is rokonok. A tűzés annyira gyorsan ment magam is meglepődtem.Persze a sablon sokat segített.

Naomi írta...

Gyönyörű lett ez a falikép!Csodásak a színek! Igazán művészi! Lenyűgözött...
Kellemes készülődést kívánok Neked a hétvégi közös varrásra! Érezd nagyon jól magad! Varrj csodás dolgokat, amiket persze mutass majd meg nekünk! Várunk vissza! :D

Elizanikó írta...

Szép lett a képed ! Elhozod Tihanyba? Azt hiszem találkozni fogunk.

beszand írta...

Noémi igazán megtisztelsz, de még nagyon sokat kell ahoz nekem varrnom.
Majd elküldöm a készítését és Te is megvarrhatod!
Puszi!

beszand írta...

Szia Elizanikó! Köszi, köszi! Tőled a dícséret még jobban esik, sokszor néztem a munkáidat a neten.Erre nem is gondoltam, hogy elvigyem Tihanyba. Elviszem, és ha találkozunk annak különösen örülök.De jó is lesz!!

Elizanikó írta...

Most jöttem rá, hogy én nem is tudom az e-mail címedet.
Nagyon örülök, hogy személyesen is megismerhettelek.
Ígértem, hogy írok ha hazaértem. De most olyan fárad vagyok, hogy csak ennyi tellett tőlem.

kastanie írta...

jó lett!

beszand írta...

Elizanikó!
Remélem megkaptad az üzit. Annyira jó volt találkozni.Szuper volt ez a hétvége!

beszand írta...

Kastan, köszönöm tőled is a dícséret mindig még jobban felvillanyoz!

Elizanikó írta...

Megnéztem ám Tihanyban a quiltedet, csak nem volt időnk kitárgyalni. Alig volt időnk beszélgetni. Nagyon jó a konvergence-d, jó a tűzse is.

Népszerű bejegyzések

KATTINTS IDE, HÁTHA TUDSZ SEGÍTENI!



Itt szavazhatsz a blogomra!

Powered By Blogger