2013. április 28., vasárnap

Kecskemét

Szombaton hajnalban nagy vidáman útra keltünk öten. 
A mi kis csapatunk. Imre volt a fotós.



Imrus megint eljött velünk, ő vezetett, így nekem is csak annyi dolgom volt, hogy cseverésszek a csajokkal. Nagy forgalom volt, ennek ellenére nagyon jó tempóban tudtunk haladni.
Kecskeméten amikor a regisztrációnál végeztünk, helyet kerestünk magunknak.
Nagy öröm ilyenkor újra találkozni rég nem látott barátnőkkel. 
Zsuzsával szinte az ajtóban összefutottunk és most tudtunk kicsit hosszabban is beszélgetni. Nagyon jó volt. Aztán csengett a telefonom és Zsuzsó hívott. Mi még soha nem találkoztunk eddig. Vártuk is a találkozást, már megbeszéltük előre telefonon.. Gyorsan megkerestem , hogy hol is ülnek. Nagyon helyesek voltak,  ő a lányával érkezett ez volt az első foltvarrós rendezvény amin részt vett.. Zsuzsó nagyon örült, hogy az alkalmi  táska mintát elküldtem  neki, a leírással. A csoportban éppen ezt tanítottam, pont elkészült hozzá minden. Kaptam tőle ezért  emlékül egy nagyon édes cicát és egy barátságkarkötőt. 
Találkoztam Margóval és Gabiczával , ők is kis emlékkel örvendeztettek meg. 
Végre sikerült Krisztával is a személyes találkozó. :)
Ez a kecskeméti kirándulás másért is volt fontos nekünk, Évi elküldte a házikós takaróját a pályázatra. Mindenképpen látni szerettük volna a kiállításon, és bíztunk abban, hogy másnak is tetszeni fog. Kicsit bizonytalankodott elküldje-e vagy ne. Hát én csak bíztattam , hogy ott a helye, mert nagyon szép, rengeteg munka és ötlet van benne.
 Látnia kell másnak is milyen klassz! Fel is adta a postán! 


A kiállítás megtekintésekor én már hallottam az elismerő szavakat, nagy örömmel meséltük neki, hogy másoknak is tetszik a munkája.


Aztán jött az öröm, mert Évi takarója nyerte a közönség díját! 
Gratulálok, Barátnőm!
Nagyon örülök, hogy osztozhattam az örömödben és újra  boldognak láttalak!
 Aminek, még nagyon örültem, hogy el tudta mesélni a takaró történetét is az ott lévőknek.. Ezeket a blokkokat Évi a szülinapjára kapta a csoport tagjaitól, ami nálunk hagyomány, Az ő tovább vitt ötlete a blokkok kiegészítése és a díszítése, hogy egy-egy mesterség háza  legyen., és ebbe egységet öntsön a különböző anyagok között. Nagyon sokat dolgozott rajta és nagyon-nagyon  jól sikerült. 
A tombolán ezeket az ajándékokat nyertem! Hát nem érdekes, hogy most kezdtem el foglalkozni a horgolással is és éppen ilyesmi ajándékot nyertem! A bagolykára varrok egy akasztót ás a farmertáskám dísze lesz! Köszönöm, akitől nyertem, mert sajnos nem tudtam a nevét megjegyezni.

 Foltos lányok itt is nagyon szépen köszönöm!



Kecskeméten ismét ott voltak a kedvenc árusaink, akik gondoskodtak arról, hogy ne menjünk haza üres kézzel,.Mindig hoznak nekünk szép anyagokat, gombokat újabb eszközöket. Vásároltam szerényen, átgondoltan. Katival elégedetten sétáltunk vissza a helyünkre. Próbáltam én erős lenni, de Évi megmutatta milyen szépségeket vett. Hát még az utolsó utáni pillanatban kellett még vennem abból is amit mutatott. :)) Sikerült vennem egyik kedvenc foltvarrómtól egy könyvet, Christa Rolftól amiből Juli már rendelt is magának.
Nagy öröm volt még nekem, hogy egy kedves blog olvasóm Martfűről odajött és megszólított engem. Zavarba jöttem, de nagyon jól estek a szavai, köszönöm! 
Amikor elköszöntünk, még nem indultunk azonnal haza. Zsuzsi kecskeméti születésű lányként elkalauzolt kicsit bennünket. Meghívta a csapatot egy kávéra a Frei kávézóba, isteni volt!


És ha Kecskemét tavasszal, akkor virágvásár. Már tavaly is hoztunk angol muskátlit, 
most sem maradhatott el. Már el is ültettem, és díszíti a teraszom.



8 megjegyzés:

Marika írta...

De jó volt olvasni a beszámolót szívből gratulálok a barátnődnek .
Nagyon kedves és ötletes a takaró .Sajnálom ,hogy nem tudtam menni de a sors sok mindent átírt .

Ábrahámné Éva írta...

Kedves Andi!
Köszönöm a bőséges beszámolót Szinte ott éreztem magam!
Gratulálok a csoport társadnak a közönség díjért ,nagyon meg érdemelte.
Sok kedves ajándékot kaptál és nyertél!

BORI írta...

Szia Andi! Nagyon jó volt olvasni a beszámolódat! Rendes a Férjed, hogy ő visz benneteket és ti tudtok nyugodtan csevegni az úton. Na és igazán szép ajándékaid lettek!! Gratula a csoporttársadnak!!!! Sok puszi, majd legközelebb valahol találkozunk! :)

Luca írta...

Nagyon jó lehetett. Klassz volt olvasni a beszámolót. Ez a muskátli meg csodaszép!

Unknown írta...

Drága Andikám! Nagy örömmel olvastam részletes beszámolódat a "foltos találkozóról". Külön meglepetés volt számomra, hogy a cicus képét kiposztoltad. Remélem a legközelebbi találkozón már egy kicsit tudunk többet beszélgetni.
A táska snittjét egy külön mappában tartom "Anditól" felirattal :)
Nagyon szépek az ajándékaid, a muskátlik és még egyszer gratulálok a közönségdíjas nyertesnek, a "mesevároshoz". Mi az Ő munkájára szavaztunk Kiszsuzsóval....

Zongor Klára írta...

Szia Andi!

Biztos szuper lehetett a túra, szinte ott érezte magát az ember, Évinek itt is gratulálok! :)

Amy-kreatív írta...

Szia!
Van egy díjam a részedre. :)))
Kérlek nézz be hozzám!

beszand írta...

Hú lányok! Csuda jó volt valóban, Évinek átadom természetesen a ti jó kívánságaitokat is!
Bori,
Imrus valóban egy szuper, hát ezért is választottam! :))) Imádnivaló, bejött ő is, hogy kicsit szívjon a foltvarrós találkozó milliőjéből. Hát mondta is elhiszi, hogy vágyom erre a nyüzsgésre ami ilyenkor jellemzi a közösvarrásokat!
A muskátli az valami gyönyörű és a kertész akitől vesszük, már tavaly is adott jobbnál jobb ötletet (pl. a cserepet fessük le a muskátli színére), idén is kaptunk tőle kis kerti útmutatót!
Zsuzsóm annyira jó volt veled is találkozni! Marikám, Éva Győrben biztosan találkozunk!

Népszerű bejegyzések

KATTINTS IDE, HÁTHA TUDSZ SEGÍTENI!



Itt szavazhatsz a blogomra!

Powered By Blogger