2011. május 7., szombat

Veszprémi performansz és Gizella királyné

Végre Veszprém is megéledt, itt a tavasz!








Babukatorium művésznevet használó hölgy, aki most Olaszországban él, de veszprémi származású, a Színházkertben egy fa törzsét borította be a munkájával. A helyi újságban olvastam, hogy a tavalyi télen sok Petőfi verset olvasott amelyekben visszatérő ez a két elem, a szivárvány és a pókháló. Ez ragadta meg az ő fantáziáját is.




Most , hogy Veszprémben járt ráadásul egy nagyon jó előadást nézett meg kerekedett benne az ötlet. Nézzétek az alkotását! A gyönyörű napsütésben olyan vidámságot keltett bennem , hogy reggelente ugyan nagyon hideg van, de itt az igazi tavasz visszavonhatatlanul.



Gizella napok is most vannak, így emlékezünk Gizellára István királyunk feleségére.

Különböző szines program szórakoztatja a várost. Kirakodóvásár, korhű ruhákban felvonulás, lovagjátékok szerepeltek. Szombat délután a felvonulás az egyik csúcspontja a napnak illetve az, hogy ezt követően megkoronázzák Gizellát. A felvonuláson nyolc királynénk mutatta be udvartartását. Csak pár képet csináltam, mert a gépemet elvitte a fiam az osztálykirándulásra.Érdemes beírni a naptárba , hogy minden év májusában Veszprémben szuper programot lehet eltölteni.

Gizella és kancellárja a menet elején:



2 megjegyzés:

babukatorium írta...

Boldoggá tesz, hogy művemmel örömet szereztem! További mosolygós (de melegebb! Brrr!) napokat kívánok Önnek! Tisztelettel: babukatorium

beszand írta...

:), köszönöm!

Népszerű bejegyzések

KATTINTS IDE, HÁTHA TUDSZ SEGÍTENI!



Itt szavazhatsz a blogomra!

Powered By Blogger