2010. október 7., csütörtök

Vörösiszap katasztrófa 2010.

Engem a nyáron amikor Miskolcon jártunk is megviselt az ott látott szörnyű helyzet, az árvíz idején. Most itt tőlünk 20-25 km-re történt egy szörnyű katasztrófa. Nem tudom mi jöhet még. A tavasszal Kabhegyen kidőlt fák látványa is szörnyű volt, mintha letarolták volna a tájat.Ez 40000köbméter volt , ami 4000 teherautónyi fa.
Ami itt Kolontáron és Devecserben van azt pedig nem tudom szavakba önteni. Felvételről láttam a képeket én is, de a döbbenet hogy tul.képpen itt laktunk egy ilyen veszélyes anyaggal teli óriás medence mellett nem tudok túljutni rajta. Nem értem, ha lehet közömbösíteni , miért kell ekkora mennyiséget tárolni, még ha ez használható valamire. Legalább ne az egész megmaradt lúgot tartották volna. Hiszen kb.lehet tudni mennyit is lehet ebből értékesíteni. A többit pedig közömbösíteni kellett volna szerintem. persze ez pénz és nem érdeke a lakosokon kívül senkinek.
Pár évvel ezelőtt a településünkön hull.lerakót akartak létre hozni, sokan nagyon sokan tiltakoztunk. Még a 8-as út mellett is sorban álltunk. Felmerült bennem a kérdés tudták vajon ezek az emberek mi mellett is éltek? Mert én nem, igaz nem közvetlenül ott lakunk.
Férjem talált egy felvételt az előzmények is láthatók a felvételen.

Az igazgató hozzá nem értő, ill inkább azt írnám minket hülyének néző magyarázatai felháborítóak és botrányosak. Hogy lehet ilyen ember ilyen felelős beosztásban aki képes azt mondani az iszap egészségünkre gyakorolt hatásáról csak bőrpírt okoz. Azért fekszik annyi ember most kórházban ill. nem találják szegényeket.
Az elhanyagoltság látható a felvételeken, persze tudom ez egy laikus szemmel történik. De most akármit mondanak, hogy ez vagy az történt a karbantartásokról nem igazán hihető.
Tegnap találkoztam egy barátnőmmel, akinek a férjének vannak Kolontáron rokonai. Szerencsére nem esett nekik bajuk, de rettegnek az ott lakók. Ők ráadásul idős emberek nem olyan könnyű azt mondani, szerintem sem öregnek, sem fiatalnak kezdjünk máshol új életet. Hiszen ők itt képzelték el ezt. Idáig.

Ez a felvétel szerintem egy buszról készült. A buszról megdöbbent hangok és csend hallható.
Mindenen rajta ez a vörösiszap, mintha vér lenne. Borzasztó, borzasztó!
Szükségük van gumicsizmára, saválló kesztyűkre, meleg ruhákra, és természetesen tartós élelmiszerekre is. Ha tudtok kérlek segítsetek!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Andi!

Én ruhákkal tudok segíteni,mailem smallmamikukacgmailpontcom.Kérlek írj nekem,hogy hogyan tudnám eljuttatni ,és pontosan milyen ruhákra lenne szükség felnőtt gyerek stb?A posta max 20kgig vagy 30ig szállít.Meg vagyok döbbenve.

beszand írta...

Szia Judit!
Küldtem mélt!

Népszerű bejegyzések

KATTINTS IDE, HÁTHA TUDSZ SEGÍTENI!



Itt szavazhatsz a blogomra!

Powered By Blogger