2008. október 3., péntek

A vakáció, már régen véget ért

Hát igen a vakáció tényleg régen véget ért, de egy felejthetetlen hetet töltöttünk Egerben. A hotelunk szuper volt, a fürdő klasz volt. A város még mindig gyönyörű. (Egyik nagy kedvencem.)
A kirándulásaink amit a környékre tettünk nagyon jól sikerültek, főleg Az Istállós-kőnél levő ősember barlangnál tett túra.Erdei kisvasuttal utaztunk, majd az állomásról elindultunk. Persze, hogy a hotelben hagytam a túracipőmet.

Strapabíró lapos szandálban, de néha a reményt is feladtam, hogy a barlanghoz
elérek. A gyerekeim vihogva a legmeredekebb úton mentek, én mintha csak őket keresném meg-megállva loptam kis időt pihenni.Tisztelet az ősöknek akik nap, mint nap megtették vadászat és gyüjtögetés után ezt az utat. De sikerült!Kellemes séta lefelé és persze, hogy megtömtük a hasunkat pisztránggal. A képen még vidáman fickándoznak, Pali bácsi sütödéjében igen finoman megsütve már nem csak a látványban hanem az izekben is gyönyörködhettünk.

Hazafelé még a Kékesre is felmásztunk. Szóval klasz volt.

Közben elkezdődött a suli.Természetesen ez másnál is így van, hogy a szeptember sűrű, de nálunk idén nagyon zsúfoltra sikerült. Orvosi vizsgálatok a gyerekekkel, ahova szeptemberre kaptam időpontokat. Szerencsére sehol semmi gond nincs. Julimnak kell úszni járni, amit örömmel vett.
Közben kályhát raktak nálunk, csodaszép és ha a reményeinket is beváltja még nagyobb öröm. Képet teszek fel róla, amikor ég benne a tűz. Egyetlen szépséghibája volt csak a szakember, aki olyan hisztis volt férfi létére, hogy még most sem tértem magamhoz a viselkedésén.
A csoportban is újra találkoztunk, aminek nagyon örültem, mert így rendszeresebben fogok varrni.
Julim takarójának blokkjainak a száma is lassan, de növekszik.
Az apróságokat azonban varrtam. Teknős tűpárnát, almákat, epreket, szivecskéket, házikó-kulcstartót. Megvarrtam a Jászberényben tanult levendula-manót, és a virágot is elkészítettem. Tényleg augusztusban Jászberényben is voltam! (erről írok legközelebb.)
Most már rendszeresebben tudok írni, összeállt a hetirendünk is. Julim nyolcadikos és a továbbtanulásnál igyekszem kivenni a részem és segíteni neki a felkészülésben.Természetesen előkészítőre is jár, így nekem márcsak a gyakorlás és csak a finomítás marad. A nagy munkát Ő végzi, remélem a kitartása meghozza az eredményt.

2 megjegyzés:

Ibcsy írta...

Örülök, hogy itt vagy végre. Már kezdtem aggódni, hogy valami baj van!

beszand írta...

De aranyos vagy! Nem nincs baj, sőt!

Népszerű bejegyzések

KATTINTS IDE, HÁTHA TUDSZ SEGÍTENI!



Itt szavazhatsz a blogomra!

Powered By Blogger