2009. augusztus 9., vasárnap

Pályáztunk

Igen, kipróbáltuk magunkat. A többes szám azért van, mert Évával közösen varrtunk.
Az ötlet tőlem indult, ugyanis én olvastam a Céh honlapján a kiírást. Évát amikor megkérdeztem mit szólna ahhoz , ha mi ketten varrnánk hiszen a címről nekem ő jutott az eszembe. Meglepődött és azt hiszem nagyon megörült annak, hogy vele szeretnék varrni. A csoportunkban amikor elmondtuk mire is készülünk nagyon bíztattak bennünket.
Ezek után neki vágtunk a tervezésnek.
Sokat gondolkodtunk amíg a végső formát kitaláltuk, hiszen a pályázatcímét ( Foltbarátság határok nélkül) komolyan véve próbáltuk a 100X100 cm-be belesűríteni . Amíg a tervezgetés ment, már akkor sok mindenben megéreztük mennyire egy rugóra jár az agyunk. Az anyagokat együtt választottuk ki a meglevő anyagainkból.Megnehezítette a munkát, hogy két megadott anyagot bele kellett tenni . Próbáltunk több féle technikát alkalmazni .
Az együtt eltöltött szombat, és a végén a vasárnap délutánok nagyon közel hoztak bennünket egymáshoz. Megismertük egymást, a családjainkat, és a varrás közben a mi barátságunk is egyre szorosabbra fűzödött.
Elkezdtük varrni. Minden alkalomra megterveztük meddig is kell eljutnunk, hogy befejezzük. Ez azért volt fontos nekünk mert így mindig akkor varrtunk rajta valamit amikor együtt voltunk. Minden részletet felosztva öltögettük össze.
A kép címe "Ketten" lett próbáltunk ezzel a középső részbe varrt kis történetre utalni illetve saját magunkra.





A pályázat leadási határideje 2009. május 31. volt. A rendszeres találkozások a hétvégéken nagyon hiányoztak mindkettőnknek, amikor a kész munkánkat feladtuk Jászberénybe. Nagyon jó érzés volt, hogy a családjaink mennyire támogattak bennünket, kritikában és ötletben is számíthattunk rájuk.
Együtt mentünk táborba is Tatabányára , de erről a másik táborozásommal ami Tihanyban volt később írok.
Tegnap eljött az eredményhírdetés napja. Reggel útra keltünk és Jászberénybe utaztunk.
Ágnes szeretettel üdvözölt minket és mondta regisztrálás után nézzük meg a pályazatra beérkezett műveket. Csodálatos kiállítás fogadott minket. Szebbnél szebb munkákat nézhettünk meg. Nagyon jó érzéssel töltött el mindkettőnket, hogy a mi képünk is ott van a falon. Jó volt újra látni és visszagondolni amikor varrogattuk.

Az eredményhírdetéskor ugyan nem a mi nevünket mondták ki, de az hogy megvarrtuk és megmutathatjuk a quiltünket ennyi szép alkotás között mégis csak mi is a győztesek között érezhetjük magunkat.
Egy közös gondolat összehozott minket, ami nagyon fontos a BARÁTSÁG.

Gratulálok a nyerteseknek és a többi részvevőnek is!

Naomi szívből gratulálok Neked is, sajnálom hogy nem találkozhattunk személyesen!

Végig próbáltam fényképezni itt megnézhetitek ahogy alakult hétről hétre, és a kiállítást is:



Népszerű bejegyzések

KATTINTS IDE, HÁTHA TUDSZ SEGÍTENI!



Itt szavazhatsz a blogomra!

Powered By Blogger