2013. május 14., kedd

Székesfehérváron jártunk

Szombaton öten indultunk útnak a székesfehérvári foltvarrós napra, a Korona Foltvarró Kőr meghívására.


Egy nagyon kis kedves szalaghímzéssel készített kitűzővel fogadtak bennünket. 
Ez a kis kék az enyém. <3 br="">

 Amikor odaértünk, már sokan ott voltak a kedves ismerősök közül.  Nagy örömmel foglaltuk el a veszprémieknek lefoglalt asztalnál a helyeinket,
 persze az asztalnál leülve töltöttem a legkevesebb időt.Vajon miért?
Margóval azonnal sikerült is találkoznom, készült is egy fotó rólunk. :)
 Kaptam tőle egy nagyon szép banánzöld horgolt karkötőt. Ennek a zöldnek mostanában nálam szerepe lesz, de erről később. :)
Származási hely: A jó kikapcsolódás titka, a foltvarrás

  Itt látszik a mi kis csapatunk, lejjebb egy-két közeli a lányokról.Köszönöm Icának aki a képet készítette, hogy megkaptam tőle. :)

 A kiállításon nagyon  szép  munkákat csodálhattunk meg.
A sok kis részlet miatt,   elidőztünk azokat nézegetve.


Az előkészített csomagokban  ilyen kártyatartó volt előkészítve. Petráét sikerült lefotóznom, mert ott nem varrtam meg.Majd mutatom, ha befejeztem.
Lehetett Waldorf babát varrni, macaront készíteni.  A  mi  Zsuzsinknál a kosárka fonás volt a favorit. 
Nagyon dolgozott, és befejezett fonott kosárkával jött velünk haza. 

A macaron:



Rengeteg tombolát varrtak a lányok.  
Most én nem nyertem, viszont a lányok nagyon szép ajándékkal tértek haza.
 Nagyon jól éreztük magunkat, gyorsan elrepült ismét a nap!
Sikerült vennem Csokifolt Ágiéktól sablont is, amivel már Kecskemét óta szemezek.  Most itt volt a lehetőség,  hogy   WINDING WAYS sablonnal a táskámban térjek haza. Meg is ígértem Áginak, még aznap varrok egy blokkot.
Így is lett, ez az első blokkom: 


Na de itt nem hagytam abba, már négyesben várják, hogy befejezzem, vagy hogy további blokkokat varrjak hozzá. Szalagban ugye gyorsabb a blokkok összevarrása, ki is szabtam és megvarrtam őket. :)

Na és itt jön a banánzöld anyag, igen ez kell még ehhez a színes blokkhoz. 

5 megjegyzés:

Unknown írta...

Andikám!
Biztos vagyok benne, hogy tartalmas élményekkel tértetek haza. A kiállítás
anyaga nagyon tetszetős volt. Nekem különösképpen a zölddel kombinált (gondolom) applikált, tűzött falikép tetszett így a fotók alapján.....
Van egy foltos könyvem, annak az elején láttam ezt a képet... és igen, hát terveim vannak a mintával nekem is.....persze mikor jutok hozzá..
Igazából apránként és lassan haladok a célom felé, mert megtanultam, hogy az alapos munkához idő kell és én nem vagyok türelmetlen.
Most irigyellek egy kicsit benneteket az élményekért. Remélem legközelebb már megint ott lehetek és találkozhatunk.
Szeretettel üdvözöllek Zsuzsó

beszand írta...

Zsuzsó remélem én is, hogy ismét tudunk találkozni. Ez még egy csuda klassz dolog az ilyen varrós napokban, hogy találkozunk azokkal a foltbarátnőkkel akiket lehet hogy csak a neten keresztül ismersz már. A többi meg hab a tortán anyagok , kellékek, na és a sok finom süti. Szóval figyeld a Céh honlapját és ott találsz mindig felhívást. 25.-én Pesten lesz varrás, oda menj el feltétlenül. Jaj, de mennék oda is. :) Puszillak Andi

Böbe Morzsák írta...

Andikám!Köszi a beszámolóért és a sok szép képért! Nagyon sajnálom, hogy mi nem tudtunk menni, mert túl messze van nekünk SzFvár, de legalább gondolatban Veletek lehettünk!

lomaquilt írta...

Mennyivel másabb ez a beszámoló mint a FB-on. Habár ott is össze lehet szedni, meg át lehet ide jönni. Sajnos ott is kell lenni meg itt is, de szerintem ez jobb. Köszönöm a beszámolod, nagyon tetszett. Sajnos én nem tudtam elmenni, valahogy nagyon összejönnek és válogatni kell. A család nem veszi jó néven ha minden hétvégén elmegyek. Ezért jó olvasni róla. Azt veszem észre, hogy amióta FB van, nemigen osztjuk meg a foltvarrással kapcsolatos infoinkat (vagy nem akarjuk?) Én a Te korábbi leirásaidat mind őrzöm és használom. Győrbe megint nem tudok elmenni, marad a Bp-i Kondor Béla a táboroknál is szelektálni kell. Szóval mégegyszer kösz!

beszand írta...

Nagyon szívesen lányok! Igen szeretek én is ide is írni, ez inkább a későbbiekben jó, ha visszanézem. Kondrba meg sajnos én nem jutok el, viszont szombaton megyek még Győrbe!

Népszerű bejegyzések

KATTINTS IDE, HÁTHA TUDSZ SEGÍTENI!



Itt szavazhatsz a blogomra!

Powered By Blogger