2008. november 24., hétfő

"Jól kifőztük!"

Csütörtökön délelőttre megbeszéltük az én kedves foltos barátnémhoz, Icuhoz egy találkozót. Mindig beavat egy újabb dologba, hogy tovább léphessek ebbe a nagy-nagy és kimeríthetetlen foltos világba. Most a Procionos festés következett.
Persze tudom csak egy csipetet kaptam, mert ez a téma is megunhatatlan kimeríthetetlen, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy "szeretném még többször kipróbálni!"
Lázasan készültem, és vittem a befőttes üvegeimet. Férje persze viccelődött, hogy "Húsvétra készülődünk, tojás festés lesz?" Icuval jókat nevettünk rajta.
Tanácsátcsát miután kikértem készülő munkámhoz elkezdtük a festést. Persze kesztyűt nem vittem, de egész jól megúsztam nála a kezem átfestését.
Aztán sorba bekerültek az üvegekbe 20 percenként az anyagok a festékbe. (sárga, piros, kék) El sem tudtam képzelni mi lesz ebből.Közben festettünk még pirost, sárgát, kéket, türkizt, terrakottát, és pinket is.
Így néztek ki már itthon, némelyik inkább beszáradt befőttre hasonlított. Nagyon izgultam mit is veszek ki majd az üvegekből.


A festék kimosására is kaptam tanácsokat, így nem fröcsköltem össze a csempét sem, hiszen szemeteszsákkal tapétáztam a falat a csap körül.. Azonban a gumikesztyűkbe befolyt a festék, így a kezem igen csak kék lett. Hát igen a kék szín az megpróbált legyűrni, de nem sikerült neki.
Ilyenek lettek a kivasalt anyagaim:







2008. november 10., hétfő

Babás fórum kiállítása

Tavaly novemberben kapcsolódtam be a babás fórumba .
Aztán egy nemes cél érdekében komolyabbra fordult a babavarrásom.
Exi és Io szervezett be " A közösvarrás Fanniért " jótékonysági akcióba. Nagyon jó érzés volt ilyen céllal varrni. Ezután bekapcsolódtam én is a havonta megadott babák varrásába,. Nem varrtam meg mindegyiket, sőt például Róza nagyon lassan készült el, de annál nagyobb örömmel készítettem őket. Közben azért készültek más babák is. Aztán amikor februárban az 1 éves évfordulón (a topicén) már én is ott voltam, nagyon jó kis csapatban találtam magam.
Szóval most a mi kis csapatunk elhatározta, hogy kiállítást szervez a babákból amit készítettünk.


Szeretettel meghívok én is mindenkit erre a kiállításra aki szereti a babákat!

2008. november 9., vasárnap

Tatabánya közösvarrás

Pénteken este színházban voltunk , ahol a barátnőmékkel nagyon jó kis estét töltöttünk el.
A Hyppolit, a lakáj előadást néztük meg. Nagyon ajánlom mindenkinek ezt az előadást, fergeteges alakítást nyújtott mindenki. Szalma Tamásra szinte ráírták Hyppolit szerepét. Szombaton reggel azonban könnyen ébredtem, mert Tatabányára utaztunk négyen a csoportból a közösvarrásra.Nagyon vártam mert már tudtam előre, hogy sok ismerőssel fogok újra találkozni. (tavaly voltam itt először és tudtam sok ismerőssel fogok találkozni.)
9 órára már oda értünk, és bizony már kígyózó sor fogadott bennünket. Szépen haladt előre a sor, a regisztráció után , ahol leadtam a blokkomat leültünk az asztalunkhoz. Judittal, Mártával és Veronikával nagy örömmel találkoztunk újra. Bár kevés igeig tudtunk csak sajnos dumcsizni.
Ilyen blokkot varrtam, őszi hangulatban:


Ennek csak annyi az érdekessége, hogy a saját ámbrafánk levelét fénymásoltam le és utána applikáltam fel.
Majd elindultunk megnézni a kiállítást.

Nagyon tetszett az egy témára elkészített gyerek falvédők. Itt újra bebizonyosodott a számomra, nem lehet egyformát gyártani, a szín, az anyag sokban befolyásolja az elkészült képet.
A boutis technikával ismertettek meg minket. Jó ötlet volt a kiállításon egy részt szánni ennek a bemutatására is. A magyarázat nagyon jó volt, gyorsan elsajátítható, de annál aprólékosabb munkát és kitartást igényel. Ott amit elkezdtem, itthon folytattam , azonban még nem fejeztem be. Később mutatom a végeredményt.
Fórumos lányokkal is találkoztam, nagyon jó érzés volt ez megint. Juhizzsal, Ezkrisztivel, Méhikével nagy, széles mosollyal üdvözöltük egymást.Most is új arcok is kerültek a nevek mellé: Bubsza, Martam,Gabicza, Nana, Kékbálna.Egy pillanat alatt hatalmas zsibvásárt rendeztünk a büféasztal körül.
Természetesen mindenki vásárolhatott is. Ennek azt hiszem mi nagyon örülünk a legjobban, akiknél nincs lehetőség vásárolni foltos kellékeket a lakhelyükön.
Hát Veszprémben sajnos nincs. :-) Nekem is sikerült beszereznem egy pár apróságot, és vettem csillag alakú gombokat is. Amíg el nem felejtem meg van az első gyűszűm is. Mivel ajándékba illik kapni, így egymásnak vettük meg Ágival.(Ő nekem, én pedig neki vettem.)
Hazaérve lányom rögtön sziporkázott, hogy "csak két csillagot gyűjtöttél?" Értetlenül néztem rá. Tovább faggatott " és kiabáltad segítség foltvarró vagyok, ments ki engem!" akkor esett le a tantusz. Mondtam is neki, "akkor csak édesapa és én eszünk?"
Nem kellett kimenteni hiszen nagyon jól éreztem magam.
Nagy öröm ért amikor kicsinyítettem le a képeket, mert felfedeztem a tavaly varrt blokkomat a képen. Ezt ott nem vettem észre.Itthon viszont annál jobban örültem.Itt található.
Hát ilyen jó volt az én hétvégém!

2008. november 4., kedd

Róza is útrakészen

Már szerveződik jó ideje egy kis kiállítás az INDEX babavarrós topiclakókkal. Találkozzunk újra, és az ötlet már nem tudom kié is volt (bocsi!) egy kis kiállítást is szerveznek a lányok. Sok hárul itt a pesti lánykákra babák összegyűjtése, a berendezés.
Szóval készítettem volna össze az utazókat, amikor hoppá Rózának nem volt cipője, szárnyacskája, és virága. Bizony félbe hagytam szegénykét. :(
Ma azonban befejeztem, ő Róza:


Aztán mivel holnap a csoportban is találkozunk befejeztem a múltkor megmutatott figurás zsákot is. Ez lehet papírzsebkendőtartő, ajándéktáska, de csak nylonzacsikat is tarthatunk majd benne Majd kitaláljuk lesz ennek is helye.

2008. november 3., hétfő

Gyermekkori emlékek/Childhood Memories


A játék lényege (Childhood Memories)
1. Ha téged jelölnek ki, rakd ki a blogodba ezt a képet és írj egy bejegyzést a gyerekkori emlékeidről.
2. Nevezz meg 7 bloggert, akinek szívesen továbbadnád a feladatot!
3. Linkeld be a blogok címét! Azt is, akitől a "díjat" kaptad!
4. Privát üzenetben értesítsd a kiszemelt bloggereket!
Akitől én kaptam: Naomi
Akiknek én tovább szeretném adni :
Hát akkor halljátok az én történetem.
A televízió engem nagyon kiskoromban elvarázsolt. Még rácsos ágyban aludtam, amikor is a kulcslyukon voltam képes az esti adást végig nézni. A szobánkon ugyanis a szülőkével közös ajtó is volt, TV vele szemben. Ők, hogy ne legyen átjárás a szobájukon az én ágyamat az ajtóhoz állították. Tehát ők alapozták meg azt, hogy nagyon szerettem TV-t nézni. Ilyen emlékem például Tom Jones Delilah dala. Még ma is emlékszem a fekete-fehér TV-n keresztül is mennyire tetszett a lurex zakója.(az anyagfajtát persze akkor nem tudtam) Sokáig azt hittem álmodtam amikor is láttam talán egy Önök kértékben. (Te jó ég milyen műsorokról írok. )
Na de amiről írni akarok, az a Fantomas című filmhez kapcsolódik. Anyukám ha egy kicsit hűvösebbre fordult az idő kesztyűt húzott. Nagyon sok kesztyűje volt bordó, drapp, fekete... És ez a fekete lett az én vesztem. Anyukám körül sertepertéltem talán mosott a fürdőben. (Tudjátok a fiam szokta mondani a "múlt évezredben" és ez igaz is.), ez egy fél napi program volt lévén csak keverőtárcsás mosógépünk volt. Szóval egyszer csak a kis Andrea beosont a fürdőbe anyukája fekete kesztyűjében, és ijesztgetni kezdte. " Fekete kéz! Áá!!" Piszok ijesztő lehettem a vékony szálú hajam csak lobogott , a kesztyű a kezemen természetese nagy volt. És én azt hittem én vagyok a legijesztőbb rém a Csermák Antal utcában.Anyu először nem is kapcsolt, jól szórakozott velem, talán élvezte kislánya kreatívitását. Voltam már én is így a milyen jól el van a gyerek! elégedett mosollyal. Aztán valahogy rájött és elkezdett kifaggatni, hogyan is tettem szert erre az ijesztgetős játékomra. Miután elmeséltem a szobát átrendezték, hát eddig tartott az én esti tévézésem. A "Fekete kéz! Áá!!" mondatom a kesztyűszezon kezdetekor mindig elhangzott.
Amikor mostanában ismételték a filmet megnéztem vártam azt a félelem keltő pár filmkockát. A film kezdésénél volt a kesztyű, érdekes volt most megnézni és rádöbbenni tényleg mekkora hatással lehet egy rövid kis bejátszás is egy kisgyerekre. Felnőttként nem váltott ki belőlem semmit, de akkor...

2008. november 2., vasárnap

Kipróbáltam a zsenília varrását!

A csoportunkban már varrtak a lányok zsenilíát. Akkor valahogy nem találtam hozzá anyagot amiből megvarrnám.
A hétvégén közben engem is elkapott a kedv, az anyagaim átválogatására. Ezeket én egy zippzáras tárolóban tartom. Ha éppen kapok valakitől régi inget, blúzokat átmosom őket és elrakom ide. Na most ezt túrtam fel, és közben megszállt az ihlet, vagy most jött el az idő ennek a technikának a kipróbálására.
Ezt a virágos anyagot egy kedves ismerősömtől kaptam Évától, egy régi ágyterítőből való az anyag.
Mivel Ági annak idején már elmagyarázta, hogyan is kell varrni, mire figyeljek, tényleg csak neki kellett állnom kipróbálni.
Elkezdtem egy darabon a varrást. Gyorsan meglettem vele, de még mindig nem volt konkrét célom mit is varrok belőle.
Mikor kirojtoztam egy kicsit, akkor döntöttem el ,ebből párna lesz.
Először csak az okkersárga márványos színű keretet varrtam rá, igaz szélesebb volt. Nem tetszett annyira kis semmitmondó volt. Keskenyebbre szabtam és ekkor varrtam rá a zseniliának használt virágmintás anyagot. Aztán már csak a tupírozás következett ragasztófátyollal rögzítettem az applikált virágot, és körbetűztem. Legvégül körbeszegtem.
Tetszett a varrása gyorsnak tűnt, vagy lehet, hogy a lelkesedés hajtott? Azt hiszem mind kettő.
Ilyen lett:
Ilyen az applikáció közelről:

Népszerű bejegyzések

KATTINTS IDE, HÁTHA TUDSZ SEGÍTENI!



Itt szavazhatsz a blogomra!

Powered By Blogger